ברחובות שלנו יש קסם מיוחד - רחובות סולאריים
בעתיד, לאחר שהאנושות תצליח לגבור על תאגידים ענקיים, תקציבי נשק ומלחמה בלתי נתפשים, אינטרסים פוליטיים צרים ואינטרסים כלכליים צרים עוד יותר, תיוולד המכונית הסולארית הראשונה.
שלא תטעו, הטכנולוגיה כבר נמצאת, ואפילו קיימת כבר מכונית חשמלית. מכונית סולארית היא רק עניין של זמן.
המכונית הסולארית הראשונה תהיה מורכבת מגג שהוא קולט תאים פוטו וולטאים ומשם מזרים חשמל סולארי אל שאר חלקי המכונית. המכונית הסולארית תיסע בתוך רחוב סולארי עם תאורה ושלטים מוארים באנרגיה סולארית.
רחוב סולארי? זה כבר ממש מעבר לפינה.
שלטי רחוב סולאריים - העתיד נמצא ברמלה
עיריית רמלה החליטה לבצע פיילוט של שלטי רחובות המוארים בעזרת אנרגיה סולארית.
כמה רחובות "התנדבו" למשימה. הטכנולוגיה משלבת בין אנרגיה סולארית לטכנולוגיית לד חסכונית בחשמל. מרכז בקרה מטעין את השלטים עד ל- 12 יממות מלאות. לאחר הפיילוט המוצלח תעבור העיר בהדרגה אל תאורה סולארית ברחובות.
רחוב סולארי מאפשר חסכון בחשמל רב יותר ממערכת חשמל רגילה. התאים הפוטו וולטאים ממירים את אנרגיית השמש לכדי חשמל. אין צורך בעמודי בקרה, אין צורך בתשתית מורכבת. אנרגיית השמש מספקת את כל מה שצריך.
תאורת רחוב סולארית, מלבד היותה חסכונית וידידותית לסביבה היא גם בטיחותית יותר. ידוע כי ילדים ובעלי חיים עלולים להתחשמל עקב קריעה של כבל חשמל או השתובבות מיותרת. הקולטים הפוטו וולטאים בטיחותיים יותר ואף אסתטיים יותר.
מדובאי עד ברלין
שדה התעופה המרהיב של דובאי מואר כולו בעזרת מערכות אנרגיה סולארית. הקולטים משתלבים היטב בעיצוב החדיש והתאורה נעימה ובטוחה. הרחובות המובילים אל שדה התעופה מוארים גם הם בתאורה סולארית כאשר מתקן אחד אחראי על שתי נורות.
קולטים סולאריים ממוקמים מעל הנורות, בהמשך לעמוד המרכזי. הם יוצרים מראה של גבעול ופרח.
גרמניה היא בירת העולם בכל מה שקשור לאנרגיה סולארית ומארחת את התערוכה הסולארית הגדולה בעולם. רחובות רבים בברלין מוארים בתאורה סולארית ושותפים לאווירה הצעירה והמתחדשת של העיר הכי מעניינת באירופה של 2010. מדוע לא בעצם?
מהם החסרונות של תאורת רחוב סולארית?
ובכן, החיסרון העיקרי של הטכנולוגיה הוא העלות היקרה שלה. כאשר מדובר על מערכת סולארית פרטית הרי שאין בעיה לגייס הון, אולם כשמדובר על פרוייקט בסדר גודל של רחובות, לא כל עירייה יכולה להשקיע את כספה בפרוייקט כזה.
רחובות סולאריים חייבים להיבנות דרך תקציב המדינה. חברת החשמל, הממשלה והעירייה צריכים לחבור יחדיו כדי להרים פרוייקט מורכב שכזה.
בנוסף, המחקר לגבי הקולטים הפוטו וולטאים נמשך במרץ. יש צורך במציאת חומרים יותר זולים ופחות כבדים על מנת ליצור מרכז בקרה יעיל אך גם זול.
כיום, חברות סולאריות רבות מציעות גם שירותי תאורת רחוב סולארית. בינתיים, תאורה זו מופנית למבואות ושבילי גישה של בתים פרטיים. תקציב מתאים ומודעות ליתרונות הרחוב הסולארי יכולה לקדם את התהליך המתבקש, במיוחד בארץ ישראל שטופת השמש.
מתעניינים ברחובות סולאריים?
|